Symbiosis with nature a green district in Bangkok

We all know the auction houses for large real estate projects, where potential buyers can view models of new architectures and get all the information they need to make a purchase. These architectures often have a function that is not just commercial in nature, as they are usually designed from the start as integral elements of the new neighborhood, often assuming the role of a civic center, a meeting point for the new community.
This is also the case in Bangkok, as part of The Forestias, a new residential development project by Host family and partners. The center of the new district is distinguished by an urban forest of 48,000 square meters which becomes the jewel of the urban development project, sublimated by the emblematic architecture of the Forest pavilion currently used as a sales office. An architecture which is clearly not an end in itself, but which will play an important role in the future of the project as a cultural hub and knowledge center, The Forestias Ecosystem Learning Center.
Local TK Studio Co. Ltd. landscape architect firm responsible for the design of the green spaces of the new district, proposed a concept of “symbiosis with nature” which encompasses three key objectives: to create the bases of a future symbiosis with nature, to immerse the wild nature and balance human activities and urban growth of the forest. In this sense, the rigid form of a pavilion transforms into the natural free form of the central green space, where residents can enjoy an authentic experience of living in the forest, with all the advantages of close contact with the nature.
The Forest Pavilion is indeed a testing laboratory which allows users to experience the much sought-after symbiosis with nature. The TK Studio has thus integrated the essences of nature into the landscaping around the forest pavilion, where users benefit from a unique experience of nature in its urbanized form. Because it’s not just the pristine nature of the landscape – where it exists – to offer intrinsic value.
Of course, in addition to the Pavilion, there is no shortage of other architectural attractions in this same context. A welcoming walkway and walkway have been designed to encourage people to come out and enjoy the quality of the natural environment, in close symbiosis, as well as the magnificent amphitheater inserted in the vegetation.
Besides the beauty of the architectural gesture of the Forest Pavilion, with its roof as slender as a leaf and which meets the requirements of SITES, WELL and LEED certifications, what we really like about this project is the real attention paid to the ‘environment. Something that is also manifested by the choice to start from a Miyawaki Ecological Forest. Miyawaki is a pioneering technique developed by Japanese botanist Akira Miyawaki, which helps build dense native forests. The approach ensures that plants grow ten times faster than a normal forest, and the green is thirty times denser than usual. The technique involves planting dozens of native species in the same area, all of which are already self-sufficient after just three years. The method promotes biodiversity, which will grow and evolve with current and future generations.
As the landscape architects of TK Studio describe their intervention: “Our commitment is to support the happiness and well-being of users and to create an immersive experience of living with nature, which is achieved using research as design strategies. Based on these results, we decided to devote the majority of the area to green space visible from all angles of the forest lodge, demonstrating the potential benefits of nature that integrates and encourages users to access nature and support human interaction with nature.

Christiane Bürklein

Landscape project: TK Studio
Location: Bangkok, Thailand
Year: 2020
Images: Mr. Rungkit Charoenwat, Mr. Weerapol Singnoi

Source link

About Margaret L. Portillo

Check Also

Artist fights to demolish illegal studio in field

An artist is appealing an order to illegally demolish the studio he built in the …